Basiscursus PHP

Deze Basiscursus PHP is opgezet door Jaap van der Veen, docent aan NHL Hogeschool, afdeling Learning Centre.

In deze cursus leren studenten de basis van het programmeren in PHP te begrijpen. Daarnaast leren studenten wat er allemaal komt bij komt kijken om PHP in een website te kunnen inzetten. Door middel van instructiecolleges en korte opdrachten leren studenten wat het verschil is tussen server side scripting en client side scripting. Ook leren studenten om PHP te gebruiken in combinatie met MySQL om een eenvoudige databaseapplicatie te ontwikkelen.

Na de cursus zijn studenten in staat om simpele webapplicaties te ontwikkelen, bijvoorbeeld een gastenboek, contactformulier of nieuwssysteem.

In deze cursus leert de student procedureel PHP te programmeren. Deze cursus besteedt geen aandacht aan objectgeoriënteerd programmeren in PHP.

Deze website fungeert in eerste instantie als begeleidend naslagwerk voor de cursus die wordt gegeven. Daarnaast ben je vrij om dit naslagwerk voor zelfstudie te gebruiken.

Wat houdt je tegen, begin met les 1!

Niets van deze website mag worden gebruikt zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar van deze website.

2 thoughts on “Basiscursus PHP

    1. Beste Mario,

      Ben je medewerker of student van NHL Hogeschool, dan is de cursus gratis. Ben je een “externe”, dan kun je voor je vraag het beste even contact zoeken met het Learning Centre van NHL Hogeschool: lc@nhl.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.